Urheilupelit verkossa

Voit löytää sisäisen urheilijatähtesi myös selainpeleistä. Selainpelit vaativat usein osakseen laajennuksia selaimeen, mutta nämä on nykyaikaisilla selaimilla helppo asentaa. Usein asennus tapahtuu jopa täysin automaattisesti, kunhan käyttäjä antaa toimenpiteelle luvan.

Suomalainen kiekko.tk, Java-pohjainen puolikaupallinen peli, on yksi mielenkiintoisimmista verkkopeleistä. Pienen yhteisön kehittämällä pelillä on kymmeniätuhansia rekisteröityneitä käyttäjiä. Pelissä ohjataan hiirellä yhtä jääkiekkojoukkueen pelaajaa muiden joukkueen pelaajien ollessa toisten pelaajien ohjattavana. Maalivahdit ovat tietokoneohjattuja. Pelissä on useita liigoja ja turnauksia, joita voi pelata koottuina joukkueina. Pelistä on aprillipilana alun perin julkaistu jalkapalloversio, jonka tekijät kuitenkin suosion myötä viimeistelivät omaksi erilliseksi pelikseen.

Erilaisissa managerointipeleissä pelaaja saa usein urheilujoukkueen hoidettavakseen. Pelit voivat IS Liigapörssin tavoin perustua todellisuuteen. Liigapörssissä jaetaan managerin kokoamalle joukkueelle pisteitä pelatun jääkiekon Liiga-kierroksen mukaisesti. IS Liigapörssissä joukkueen luominen on maksullista, mutta toisaalta menestyessään voi voittaa erilaisia palkintoja. Kotimainen IS Liigapörssin sisarpeli HockeyGM on mekaniikaltaan samankaltainen kuin Liigapörssi, mutta siinä joukkue luodaan NHL-pelaajista. Pelit voivat myös pohjautua oikeisiin pelaajiin, mutta pelin eteneminen voi olla simuloitua, kuten Eastside Hockey Manager-sarjan peleissä. Yksi suosituimmista managerointipeleistä on Hattrick, jossa peli perustuu täysin kuvitteelliseen maailmaan.

Eri pelisivustoilta löydät myös yksinkertaisia palloilupelien teemoissa olevia urheilupelejä, joissa pelaajana ohjaat esimerkiksi vain maalivahtia tai lauot rangaistuslaukauksia. Perinteisten videopelien lailla myös yleisurheilupelejä löytyy verkkosovelluksina, joissa kilpajuoksu tai vaikkapa keihäänheiton vauhdinotto tapahtuu näppäimiä näpyttäen oikeassa tahdissa.