Online-pokeri

Online-pokeri on netissä pelattavaa pokeria. Pokeri tarkoittaa joukkoa erilaisia korttipelejä, joissa pyritään erilaisin korttiyhdistelmin saamaan mahdollisimman suuri pisteluku ja päihittämään vastapelaajien kortit. Pokeri on vanha korttipeli ja siirryttyään osittain nettiin on sen pelaajien määrä kasvanut huomattavasti, sillä aiemmin pokeria pelattiin lähinnä kasinoilla, joihin monien oli vaikea päästä. Pokeri on kuitenkin ollut aina perinteinen kaveriporukoiden yhteinen ajanviete.

Pokeri on hyvin yleinen rahapeli. Siinä käytetään ns. chipsejä, pelimerkkejä, joille on määrätty oikeita rahasummia vastaavia arvoja. Niiden avulla voivat pelaajat ilmoittaa, kuinka paljon rahaa panostavat millekin korttiyhdistelmälle. Pokerissa merkitystä on tuurilla, eli sillä millaisia kortteja sattuu käteensä saamaan, sekä bluffaamisella eli huijaamisella. Bluffaamisessa vastapelaajia huijataan ajattelemaan, että kädessä oleva korttiyhdistelmä on erilainen kuin todellisuudessa. Näin heitä voi ohjata panostamaan rahoja väärin.

Maailman suurimpia verkossa olevia pokerihuoneita ovat PokerStars, Full Tilt Poker, Party Poker sekä Everest Poker. Usein Internetpokerihuoneiden pelaajat voivat myös yhdistää pelinsä siirtymällä käyttämiltään pelihuoneilta yhteisiin peleihin varattuihin virtuaalitiloihin.

Kuten oikeassa pokerissa, myös virtuaalipokerissa jotkut pelaajat ovat huomattavasti parempia kuin toiset. Nettipokeria voi pelata työkseen, jolloin siihen tulee panostaa suuri määrä aikaa ja yleensä myös rahaa. Nettipokerilla voi rikastua, mutta siihen voi myös jäädä koukkuun ja menettää rahansa.

Maailman kuuluisimpien nettipokerin pelaajiin, joilla ei ole perinteistä pokeritaustaa, ovat muun muassa yhdysvaltalainen Brian Townsend sekä norjalainen Johnny Lodden.