Suuri peli elektronisessa urheilussa: CS:GO Major –finaali käynnistyy

Elektronisen urheilun saralla tapahtuu. Käynnissä ovat CS:GO Major turnaukset, jossa kohtaavat hetken kaksi kuuminta Counter Strike -joukkuetta, Luminosity Gaming ja Natus Vincere. Joukkueet taistelevat 500 000 euron potista.

e-sportIVY-maista kerätty Natus Vincere selvitti tiensä turnausten finaalin voittamalla tanskalaisen Astraliksen, jonka hermot tuntuvat pettävän aina isojen turnausten semifinaalien aikaan. Brasilialaisen Luminosity Gamingin tie pääpottia kohti on ollut vaikea, mutta he päihittivät tiukasti puolalaisen Virtus.pro-kokoonpanon ja ansaitsivat finaalipaikkansa.

Finaalipelistä odotetaan tiukkaa. Puolalainen Natus Vincere –joukkue on tunnettu ohjemaisesta taktiikastaan, jossa ei sooloilla ja jätetään vähän sattuman varaan. Brasilialainen Luminosity Gaming puolestaan tunnetaan iloisesta, hieman arvaamattomasta pelityylistään, jossa yhdistyvät hyvät taktiikat sekä reipas meininki.
CS:GO Major –turnaus sijoittuu fyysisesti Yhdysvaltojen Ohion osavaltioon, tarkemmin sanottuna sen pääkaupunkiin Columbukseen. Turnauksessa oli alun perin mukana kuusitoista joukkuetta, joista ikävä kyllä yksikään ei ollut tällä kertaa suomalainen. Suomen edustajat putosivat joukosta karsintaturnausten aikaan.

Counter Strike on Valve Corporationin kehittämä virtuaalipeli, jossa pelataan joukkueittain taktista ammuntapeliä. Kyseessä on yksi maailman suosituimmista virtuaalipeleistä. Virallisia turnauksia on järjestetty vuodesta 2001 lähtien. Vaikka turnauksissa liikkuu usein suuret rahat, on CS:GO Major –turnauksen 500 000 euron potti merkittävä.

Turnauksilla on usein iso määrä katsojia, eli penkkiurheilijoita. Turnauksiin liittyy myös vedonlyöntiä, eli kyse on siis konkreettisen urheilupelin kaltaisesta ilmiöstä.